Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  • ​    Fri frakt på beställningar över 895 kr
  •     Frakt endast 59 kr
Svenska English
Cart 0

ART DE LYS

I mer än 125 år har företaget Art de Lys designat, vävt och tillverkat exklusiva  jaquardmönstrade textilier. Tillverkninger sker i Lys-Lez-Lannoy i hjärtat av det historiska textilområdet i norra Frankrike. Kunskapen och expertisen som krävs har förts vidare från generation till generation.

Processen börjar med att Art de Lys`s designers tar fram kollektioner med färggranna och detaljerade mönster i antingen modern design eller inpirerade av antika gobelänger. Dessa mönster vävs sedan av skickliga vävare, ett hantverk som kräver stor precision. Tyget får sedan vila för att "sätta sig" innan tillskärarna tar över för att sy upp de slutliga produkterna såsom kuddfodral.

 

Expertisen som finns hos Tissage Art de Lys är baserad på den traditionella och komplexa jacquardvävtekniken, som består i att sammanväva två typer av tråd: varp- och inslagstrådar. Denna extremt exakta teknik möjliggör sammanvävning av nästan 105 trådar per kvadratcentimeter och uppnår därmed en ojämförlig nivå av finess och en mängd färger, som traditionellt är kännetecknen för Tissage Art de Lys-produkterna.

Produkter
Stilar
Varumärken
Övrigt
Svenska English