Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  • ​    Fri frakt på beställningar över 895 kr
  •     Frakt endast 59 kr
Svenska English
Cart 0

STILAR

NEW ENGLANDKLASSISKKOLONIAL
   
BLÅTTVITT / SILVERGRÖNT
BRUNT / BEIGEGULD / MÄSSINGRÖTT / ROSA/ORANGE
SVART / GRÅTT  

 

 

Hos Longcoast Living hittar du inredning för olika stilar!

Kolonialstil
Grunden i produktsortimentet hos Longcoast Living är inspirerad av den koloniala stil som härstammar från framförallt Västindien; Sydostasien och även Afrika; den så kallade "Plantation style" eller "Plantagestilen". Denna uppkom när kolonister från Holland, England och Frankrike bosatte sig i dessa delar av världen. Då möblerna de hade med sig från Europa inte klarade av hettan och luftfuktigheten, började man ta fram liknande möbler i lokala, grövre träslag som var inspirerade av den Europeiska stilen fast med tropiska inslag. Den koloniala stilen består av en kombination av den lite tyngre, traditionella stilen i kombination med den mer avslappnade och ljusa stilen som snarare förknippas med strandnära inredning. Typiska kännetecken är möbler och golv i mörka träslag (alternativt mörkbetsade) i kombination med vita väggar, ljusa och lätta textilier på möbler och gardiner. Till detta kan man lägga till mattor i naturfiber som till exempel sisal eller sjögräs. För att förstärka känslan av stilen; snåla inte med gröna växter i tropisk stil som till exempel palmväxter och orkidéer och kuddar med djurmönster! Andra detaljer i inredningen är urnor (ingefärskrus), krukor och vaser i kinesiskt blått och vitt porslin i olika formera och storlekar. Gärna samlade i grupp!

New Englandstil
New Englandstilen härstammar från just kolonialstilen då nybyggarna kom till Amerika och bosatte sig på östkusten.
Färgmässigt associerar vi i Europa New Englandstilen med rött, blått och vitt i kombination med vita trädetaljer. för en ljus känsla. På östkusten i USA kombineras detta dock även vanligen med mörka träslag och är ofta lite dovare än vad vi vanligen tänker oss. För att skapa New Englandstilen kan du tänka massor av kuddar, gärna i vitt, blått, beige och rött men även i mörkgrönt. Gärna randiga och gärna med broderad text! Plädar får gärna hänga öven soffryggen och ligga på sängen. Ett material som är vanligt förekommande är rotting, både när det gäller möbler men även ljuslyktor och inredningsdetaljer. Mönstermässigt kan du tänka randigt och rutigt, men även blommigt och stjärnor. Ralph Lauren är en klassisk inspirationskälla till New Englandstilen!

Klassisk stil
Hos Longcoast Living vill vi att du ska hitta tidlös inredning som du kan ha glädje av under en lång tid. Vi har därför valt att satsta på lampor och lampskärmar i klassisk stil som kan passa i alla typer av hus och lägenheter, kuddar och plädar i färger, mönster och material som är lätta att inreda med. Du hittar trevliga inredningsdetaljer, lyktor och ljusstakar som sätter pricken över i:et i rummet samt både praktiska och snygga produkter för kök, servering och förvaring.

 

Produkter
Stilar
Varumärken
Övrigt
Svenska English